YALOVA / MERKEZ - Yalova Güzel Sanatlar Lisesi

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi

SAFRAN KÖYÜ MERKEZ MEVKİİ SAFRAN YOLU CAD. NO 108 İÇ KAPI NO 1 MERKEZ / YALOVA
Vizyon
Ülkemizin ve yerelde Yalova’nın kültürel-sanatsal birikimini üretime dönüştürerek evrensel alana taşıyan, güzel sanatlar ve sanat ile ilişkili tüm alanlarda, meslekî ve temel beceriler kazandırırken yaparak, yaşayarak, dokunarak hayata hazırlayan bir okul olmak.
Misyon
Geleneksel ve kültürel sanat birikimlerimizi, evrensel sanat alanına aktarıp yorumlayabilecek, disiplinler arası çalışma yapabilecek, bilimsel, yenilikçi ve özgür düşünen, yeteneklerini çalışma disiplini ile hedeflerine taşıyabilen, nitelikli öğrenciler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim (Gündüz)
08:30 / 16:20 Pazartesi-Salı- Çarşamba 08:30 / 15:35 Perşembe- Cuma
Karayolu
Var
Safran Köyü
6 Km.
Müzik Bölümü 30 Görsel Sanatlar/Resim Bölümü 30
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında açılan olan okulumuz, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını verecektir.
Proje Çalışmaları
Çalgı Yapımı Atölyesi Proje Çalışması. El Yapımı Türk Kağıdı Atölye Proje Çalışması. Ses Kayıt Teknolojileri Çalışmaları.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü Akreditasyon Programı Erasmus+ Projeleri kapsamında Kuzey Makedonya/Tetova'daki proje ortağımız DMU Todor Skalovski Müzik Okulu ile "Mp3: The Magic Power of Music, Art and Sport in My Life" konulu proje çalışması.