YALOVA / MERKEZ - Yalova Güzel Sanatlar Lisesi

Çalgı Yapım Atölye Öğrencilerimiz

Millî Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı arasında yapılan bir protokol ile "Müzik Aletleri Yapım Kursu" projesi çalışmalarımız verimli bir şekilde devam ediyor. Projenin temel amacı, geleneksel sazların çalgı yapım süreçlerinin anlatılmasıdır. Bütün çalgılar yapıldıktan sonra onlarla bir konser yapılması hedeflenmektedir.

Hem müzik hem de resim bölümünden 14 öğrencimizin katıldığı kursta erken yaşta el melekesini kazanmalarının önemi çok büyüktür. Öğrencilerimizin gösterdikleri özveri ve yaptıkları çalışmaların ulusal basında yer alması nedeniyle Okul Müdürümüz Haydar Kılıç ve Müdür Yardımcımız Cansel Yılmaz kurs öğrencilerimize teşekkür belgesi vermiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezi, Öğretmenimiz Betül Şahin İnanır başta olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Yayın: 08.06.2023 - Güncelleme: 08.06.2023 00:40 - Görüntülenme: 291